Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lovaglás

Szabályok:

Túlhajlítás

 

 

Kép

Kép

Ez A lovaknak nagyon fáj, mégha nemis mutatják ki. De ha mélyen belenézel a ló szemébe nem fogsz boldogságot látni benne.
Persze ez nem azt jelenti, hogy a ló nem hajlíthatja be a fejét és egész végig felszegett fejjel fog alattad mozogni. Amikor a ló annyira hajlítja csak be a fejét, hogy a feje egyenesen lesz, akkor az nem fáj neki (ha egy picit beljebb hajlítja az sem baj). Az alsó képen a lónak kényelmes ez a fejtartás. =) 

 

Túlhajtás/túlhajszolás

Ez a galoppversenyeken van legfőképpen, de azoknál a lovaknál nem olyan vészes hiszen azok a lovak bírják ezt a tempót de a többi ló nemigazán. Attól még, hogy a lovad olyan sebesen tud futni, hogy szinte repültök (szó szerint) az nem jelenti azt, hogy a lovad bírja a tempót.
Ha ügyes vagy elkerülheted, hogy a lovadat túlhajszold. De ha mindig csak magadra gondolsz akkor nemsok esély van rá.

 

Verés. bántalmazás

 

Ez a fogalom nemcsak arra a lovasokra ill. lótartókra illik rá akik ostorral és más eszközökkel ütik, bántják a lovat. Azokra is akik a sarkantyújukat belemélyesztik a ló a oldalába, vagy sokszor bele-bele tépnek a szájába, vagy a pálcával verik őket, csupán csak azért mert nem akarta átugrani az akadályt, vagy mert ügetés helyett vágtába ugrott. Ezek az okok még nem hatalmaznak fel rá, hogy a lovadat bántalmazd. Ha valamit rosszul csinál, akkor ordítsd le a fejét vagy ránts bele a szájába, de NE százszor, elég csak egyszer. Ebből tanulhat de abból ,hogy százszor beletántasz a szájába nem. Ha ezekre már nem hallgat akkor először is ijeszd meg, ha erre sem reagál túl jól akkor ezt a feladatot egy kicsit pihentesd és kezdj bele egy másikba. Ha a másikkal végeztél akkor ismét próbáld meg.

Persze ennek az egésznek lehetnek más okai is, mint hogy lusta a ló vagy túl makacs. Ha nem férkősztél kellően a bizalmába akkor neis várj tőle nagy dolgokat. Ha nemismer annyira, akkor nembiztos, hogy bármit megis tesz neked. Egyszóval ha nem vagytok nagyon jó barátok akkor inkább ezen dolgozz, minthogy bántod őt mert nem szeret, ez egy kicsit hülyén hangzik nem? =). Ha pedig te úgy tudod, hogy elég jóban vagytok és az a baj, hogy túlságosan makacs, akkor inkább kérj segítséget egy jobb lovastól, hogy segítsen neked. Hidd el segítséget kérni nem ciki. Ha viszont te inkább a verést alkalmaznád akkor elhiheted, hogy ezzel csak rontasza a helyzeten!!!
 

 

 

 

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 138398
Hónap: 373
Nap: 7