Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Akadályok

 Az   „X”

Ennél az akadálynál a rudak nem párhuzamosak, hanem metszik egymást. Vagyis nem egymás felett, alatt, mellett vagy előtt vannak a rudak hanem „egymáson”.

Ez az akadály arra tanít meg, hogy az akadályokat középen ugord át a lovaddal. Persze ha nincsen más választásod. J Az akadály előtt van egy másik rúd ami az elrugaszkodásban segít. Vagyis segít neked is és a lovadnak is megfelelő helyről/szögből ugranotok.

 

A Kőfal

Ez az akadály is a széles-meredek akadályok közé tartozik.

 

Oxer

Ennél az akadálytípusnál 2 akadály van felállítva egymáshoz igen közel. Ez azért van így, hogy egyszerre tudjátok átugrani. Ezen az akadályon egymás felett vannak a rudak.

 

Oxer kerítéssel

 

Ez ugyan olyan oxer, mint az előző csupán annyi különbséggel, hogy ennek az egyik része kerítésből a másik pedig rúdból áll, mint ahogyan ezt a képen is látod.

 

Parallel oxer

 

 

Ez is oxer csupáncsak magasabb.

 

Részeg oxer

 

Ebben a típusban az egyik oldalon a rudak (mivel egymás felett vannak) egymás „elé kerülnek”. Ugyan az a magasság megmarad, tehát egymás alatt lesznek, de az egyik felük a rudaknak nem egyenesen, hanem átlósan helyezkedik el. (Kivéve az elsőt.)

 

 

Triple Bar

Ez az akadály is rudakból áll. Ennek az a különlegessége, hogy egyre magasabban vannak a rudak.
 

Cavaletti

Ez az akadály jó bemelegítésre is és ezt használják legelőször a kezdők is, de van amikor csak simán a lovakra használják, vagyis ,hogy ezzel nyújtják meg még kisebb korukban a hátukat, azért, hogy később „jobb” legyen nekik. Ezen tanulják meg, hogy mikor, hogyan, milyen gyorsan kell rámenni ill. „átmenni” egy akadályon.

 

 

Kerítés

 

Ezen a képen is látszik, hogy nem rudakból, téglából van hanem „kerítésből”.

 

 

Palánk

Ezen az akadályon nem rudak, hanem tömör lécek vannak. (a képen a legfelső rúd az nem minden esetben van fent.)

 

Kettesugrás
Ez két távoli akadályból áll. Ezek az akadályok általában rudakból állnak. Lehet több akadályt is egymás elé/mögé állítani De az már nem kettesugrás.
 

Meredek

Ez az akadály szellősen van felépítve és magasan is. Mint látod ez az akadály is rudakból van felállítva.

 

Vizesárok
Ennél az akadálynál (általában) alacsony akadályokat raknak fel, mivel maga a vizesárok széles. (persze ha magasabb az akadály, akkor keskenyebb a vizesárok)

 

Van, amikor igazi vizesárkokat használnak, de van olyan is amikor csak kékszínű ponyvát raknak le.

 

 

Az akadályok megugrásának módja:

Kép 

 

 

A lényeg, hogy az akadályokat a megfelelő iramban és a megfelelő helyről ugord meg. Ha hiszed ha nem az idő is fontos szerepet játszik ebben az egészben, ugyanis megfelelő időben kell ugranod ahhoz, hogy ne vétsd el az ugrást és jó pontokat kapj érte =). ( Ennek a szövegnek a megértésében a kép is segíthet =). )

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Június / 2022 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 137888
Hónap: 458
Nap: 13